Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 15 4 2 9 14
2 Notvikens IK 2 2 2 0 0 6
3 Vittjärvs IK 2 2 0 0 6
4 BAIK 2 2 2 0 0 6
5 Jokkmokks SK 2 1 1 0 4
6 Svartbjörnsbyns IF 1 1 0 0 3
7 Sävast AIF/HIF 2 2 1 0 1 3
8 IFK Råneå 2 0 1 1 1
9 Vitå BK 2 0 0 2 0

Match

IFK Råneå

1 - 1
Råneå IP
4 maj 2014
15:00

Unbyns IF

Referat

Referat: IFK Råneå - Unbyns IF

Seriepremiär borta är alltid ovisst! Nu ställdes vi mot Råneå som vi visserligen spelat träningsmatch mot, men serie är en annan grej.
Vi startar med Marcus i mål, backlinje med Danne, Niclas, P-Nisse och Blurk. Mittfält Adde, Kris, Simon och Rautio. Walle och Martin framåt. Avbytare är Robbs, Peran, Linus, Jensa och Kålle.

Dom börjar matchen väldigt aggressivt och fysiskt. Ganska tidigt kan dom ta ledningen efter en ballongboll från deras vänsterkant som går i en båge över Marcus. Vi känner trots det att vi är starka, och matar flera fina bollar ut på Adde bakom deras back. Martin har ett läge där han petar bollen förbi deras målis men försvararen hinner upp den på mållinjen. Vi har också några skottlägen som blockas av dom. Råneå har en som touchar ribban i första men förutom det inte speciellt mycket farligt. Vi känner att vi inte är nöjda med vårt passningsspel och visar för dåligt tålamod utan matar alltid bollarna på djupet, vilket i snögloppet inte var någon bra idé eftersom bollen fort rinner iväg. Vi kan kvittera efter en 30 minuter efter en frispark från Simon som går i muren, det blir flipper och deras kille lobbar snyggt i eget mål. Kul för oss - mindre kul för spelaren.

I andra spelar vi bättre, och kan kontrollera tillställningen. Speciellt andra halvan. Dom har visserligen två ribbskott igen utifrån som ju sånär kan resultera förstås. Vi har massor av bra lägen där Walles två frilägen med målisen kanske är dom bästa. Finns några inspel från kant också som sånär hade resulterat.

Totalt sett ett rättvist resultat får man väl säga. Men vi är inte nöjda, speciellt inte efter vår avslutning där vi trycker på hårt sista 20 minuterna. Borde ha kunnat resultera. 1 p borta i premiären får väl sägas vara knappt godkänt.

Kul att se Jensas inhopp där han visar vårdat passningsspel, bra kombinationer och som vanligt använder sin fysik. Han har ett läge där han sånär trycker in den, men blir avblåst för offside. Blurk har mycket att göra på sin kant och fightas hårt med Knochen några gånger varvid deras coach tar ut sin spelare. Blev lite fysiskt där.

Det rapporteras om ordgemäng på läktaren där lagens supportrar hamnade i argumentation! Stor Unby supporterskara som förgyllde i snöovädret.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Wallin 1 0 0 0 0 0
Kristoffer Rautio 1 0 0 0 0 0
Lars Antonsson 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Niclas Nordström 1 0 0 0 0 0
Robert Johansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 2 aug 2014, 13:00 Unbyns IF - IFK Råneå 6 - 1